Gogo pohod – Jelenov studenec

Gogo pohod – Jelenov studenec

VABIMO VAS NA INKLUZIJSKI POHOD – »SKUPAJ V HRIBE«

JELENOV STUDENEC (850 mnm)

 v SOBOTA, 14. september 2024

ZBOR JE OB 9.30 URI !

 Izhodišče: križišče – Mestni vrh in koča pri Jelenovem studencu (Podgorska ulica  63, 1330 Kočevje) na desno in levo se zavije za grad Fridrihštajn.

Opis dovoza: v Kočevju na krožišču na Reški cesti levi izvoz in po Podgorski ulici do križišča – glej zgoraj

Opis poti pohoda:

Gozdna makadamska cesta od križišča do koče pri Jelenovem studencu – dolžina poti je 4 km.

Koča pri Jelenovem studencu se nahaja jugozahodno od Kočevja na pobočjih gozdnate Stojne. Koča je dobila ime po bližnjem Jelenovem studencu, ki ne presahne niti v vročih poletnih dneh. Koča pri Jelenovem studencu je priljubljena izletniška točka, lahko pa je le izhodišče za bližnje ture na Mestni vrh (1034m), grad Fridrihštajn, Livoldski vrh ali pa le sprehod do bližnje Ledene jame na Stojni.

Okrog 14. ure se bodo vsi (pohodniki in osebe na vozičkih) udeleženci skupaj vrnili do izhodišča.

Ob prijavi, prosim, označite izbrano hrano! Na razpolago bo: pasulj s suhim mesom, jota s klobaso in gobova juha z ajdovi žganci – vegi. V koči imajo tudi kaj za posladkat, našel se bo štrudelj, pehtranova …

Število mest je omejeno, organizator prijave sprejema do petka, 6. septembra 2024, ali do popolnitve prostih mest preko spletne E-PRIJAVE  ali s prijavnico!

Organiziran avtobusni prevoz je za pohodnike 2. skupine:  odhod iz Domžal ob 6.40 uri, Kolosej ob 7 uri.  organizatorja obvestite, če boste uporabili avtobusni organiziran prevoz. Prijave pri vaši kontaktni osebi ali na: inplaninec@pzs.si.

Obvezno sporočite ODJAVO vsaj 3 dni pred pohodom – z vsako prijavo osebe na invalidskem vozičku je povezano organiziranje prevoza in pomoči prostovoljcev. Pohod bo izveden samo v lepem vremenu.

 V kolikor imate še kakšno vprašanje, se obrnite na organizatorja na e-naslov: gogo@pzs.si ali na gsm: 031 536 573 – Stojan ali Tadej – 068 658 019.